Splošni pogoji

Splošne in druge pogoje poslovanja kot upravitelj določa Svetovalno izobraževalni center MIT d.o.o., ki je hkrati izdajatelj avtorskih in licenciranih produktov ter oz. strokovnega gradiva in produktov, ki se prodajajo na podlagi medsebojne pogodbe o prodaji artiklov z drugimi pravnimi subjekti , Center MIT d.o.o. odgovarja za objavljene vsebine in izvedbo naročil skladno z objavljenimi pogoji. Vsa komunikacija, ki zadeva spletno prodajo izdelkov, bo potekala s Center MIT d.o.o..


Podatki o podjetju:

Ime: Svetovalno izobraževalni center MIT d.o.o.

Skrajšano ime: Center MIT

Naslov: Dedni Dol 2, 1294 Višnja Gora

Matična številka: 6686095000

Davčna številka: 2642 0112

V register vpisal: Okrožno sodišče v Ljubljani

Datum ustanovitve: 23.9.2014

TRR: SI56 1010 0005 3603 941, odprt pri Banki Koper

Mail naslov: info@matejzaplotnik.com

Mobilni telefon: 040 416 761


Splošni pogoji spletnega mesta www.matejzaplotnik.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), na podlagi mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in na podlagi priporočil GZS. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine www.centermit.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.


Vsi elementi spletnega mesta so zaščiteni z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez pisnega soglasja Centra MIT. Vsebine spletnega mesta se ne smejo uporabljati za drug namen kot za uporabnikov osebni ogled. V primeru zlorabe uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

Z uporabno spletnega mesta www.matejzaplotnik.com (v nadaljevanju: spletno mesto) uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami splošnih pogojev. Če se s temi splošnimi pogoji ne strinjate, vas pozivamo, da nemudoma prenehate dostopati do spletne strani. Spletno mesto si pridržuje pravico spremeniti splošne pogoje uporabe. Uporabnik se zavezuje, da bo občasno na spletnem mestu preveril, ali so se splošni pogoji spremenili. Če uporabnik s spremenjenimi splošnimi pogoji uporabe ne bo več soglašal, mora takoj prenehati uporabljati spletno mesto. Spletno mesto ne prevzema odgovornosti za nedelovanje ali zaprtje spletnega mesta. Splošne in druge pogoje poslovanja spletnega mesta kot upravitelj določa Center MIT d.o.o., ki je prodajalec avtorskih in licenciranih produktov ter pogodbenih produktov drugih pravnih subjektov, Center MIT odgovarja za objavljene vsebine in izvedbo naročil skladno z objavljenimi pogoji.


Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu, še preden ga zaveže pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

1. Podatke o podjetju Svetovalno izobraževalni center MIT d.o.o. (ime in sedež podjetja, matična številka).

2. Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-poštni naslov, telefon).

3. Opis bistvenih lastnosti izdelkov vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami.

4. Dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, je dostopen v razumnem roku).

5. Pogoje dostave artiklov.

6. Podatke o ceni: nedvoumno določeno ceno, ob kateri mora biti razvidno, ali že vključuje davke, stroške prevoza in druge morebitne dajatve.

7. Način plačila in dostave.

8. Časovno veljavnost ponudbe.

9. Rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop.

10. Pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.


Ponudba izdelkov in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba spletne trgovine načeloma pogosto spreminja in osvežuje. Vse cene v spletni trgovini so objavljene v evrih (EUR) in veljajo do preklica. Predstavljena je cena, ki velja za nakup prek spleta v primeru 100 % plačila na izbrani način plačila. DDV ni zaračunan na podlagi 1. odst. 94. člena ZDDV-1. Cena je končna za določeni izdelek in ne vključuje stroška poštnine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.


Možno je, da se pri vnosu tehničnih specifikacij artiklov pojavijo napake. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa mu bo ponudil rešitev v obojestransko zadovoljstvo.


Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno – v obdelavi). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.


Oznake izdelkov

Artikli, ki so na voljo v spletni trgovini, so na voljo kupcu za nakup. V kolikor se izprazni zaloga, bo to jasno označeno v spletni trgovini ali naknadno sporočeno potencialnemu kupcu izdelka.


Dostava in plačilo

Vsako naročilo, oddano v spletni trgovini www.matejzapolotnik.com, bo pregledano in obravnavano najkasneje v treh dneh od oddaje naročila. Vsako potrjeno naročilo velja kot kupoprodajna pogodba med kupcem in Center MIT d.o.o. V kolikor zaradi dopustov ali drugih neplaniranih dogodkov naročila ni možno obdelati v roku, določenem s splošnimi pogoji, to kupcu sporočimo. Kupec se potem sam odloči, ali počaka na dostavo naročila v odloženem dobavnem roku ali odstopa od nakupa. Partner za pošiljanje je Pošta Slovenije, ki večino pošiljk dostavi naslednji delovni dan in najpozneje v roku 3 delovnih dni. Vsi stroški dostave veljajo le za dostavo na naslove na območju Republike Slovenije. Pred končnim potrdilom nakupa ima vsak kupec omogočen pregled celotne vsebine naročila, vključno s količino in ceno. Ob predaji vašega paketa dostavni službi boste prejeli obvestilo.

Cena poštnine je odvisna od načina plačila: PO PREDRAČUNU: Ob naročilu boste na posredovani e-poštni naslov prejeli navodila za plačilo. Nakazilo lahko poravnate prek spletne banke ali položnice na pošti (UPN obrazec). V tem primeru znesek pakiranja in poštnine znaša 2,30 €.

Paket bo odposlan po prejemu plačila na TRR. Naročilo po predračunu velja 3 delovne dni. Če v 3 delovnih dneh ne plačate predračuna, velja, da ste odstopili od nakupa, razen v primeru drugačnega osebnega dogovora.

PLAČILO PO POVZETJU: Ob plačilu po povzetju poleg stroške dostave (2,30 €) kupec plača še provizijo dostavni službi (Pošti Slovenije) za gotovinsko poslovanje. Provizija do odkupne vrednosti 98 € znaša 1,05 €, od 98 € naprej pa znaša provizija 1,07 % vrednosti odkupa.

OSEBNI PREVZEM IN PLAČILO V VIŠNJI GORI: Naročila, oddana v spletni trgovini, lahko brez dodatnih stroškov prevzamete tudi osebno v Višnji Gori. Glede prevzema se dogovorimo po elektronski pošti ali telefonu, za prevzem na lokaciji v Višnji Gori nas obvestite pod »Opombe naročila«.

VIDEO VSEBINE: Ob nakupu samo video vsebin se dostava ne obračuna, saj kupec po zaključenem nakupu prenese video vsebine na svoj računalnik, stroški dostave v tem primeru ne nastanejo. Če izdelek potrebujete nujno v čim krajšem času, stopite v stik z nami prek elektronske pošte info@matejzaplotnik.com ali po telefonu +386 40 416 761 in potrudili se bomo, da uskladimo vaše želje in naše zmožnosti.


Naročanje in postopek nakupa

Naročanje je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini www.matejzaplotnik.com sklenjena v trenutku, ko Center MIT kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. V spletni trgovini kupec izbira med predstavljenimi izdelki. Ko izdelek izbere, klikne gumb »Dodaj v košarico«. Ko je izdelek dodan v košarico, je v njej tudi viden. Nato se kupec pomakne navzdol po spletni strani ter s klikom izbere gumb »nadaljuj na blagajno«. Na podstrani »Podatki plačnika« vnese svoje osebne podatke za dostavo in lahko doda opombo k nakupu. Kupec kupuje predstavljeni izdelek po sistemu videno-kupljeno. Nakup se zaključi s klikom gumba »Kupite sedaj«. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo o naročilu in predračun po elektronski pošti. Kupec je v tej fazi dolžan preveriti pravilnost svojih podatkov na predračunu. V tej fazi naročila ima kupec tudi možnost preklicati naročilo v roku dveh ur. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v obdelavo, ko Center MIT naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročila in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o dobavi blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, druge artikle iz naročila pa bo po izbiri kupca dobavil, ali pa celotno naročilo storniral. Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.


Izdaja računa

Svetovalno izobraževalni center MIT d.o.o po plačilu naročila kupcu z izdelki pošlje račun. Po želji račun v zapisu pdf kupec prejme tudi na e-poštni naslov. Na računu so navedeni cene izdelkov in stroški, povezani z nakupom.


Pravica do odstopa kupca od pogodbe

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelkov Center MIT d.o.o. sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok začne teči en dan po datumu prevzema paketa. Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov prodajalca: info@matejzaplotnik.com.Kupec mora najpozneje v 14 dneh od odstopa od pogodbe podjetju vrniti blago na naslov: Svetovalno izobraževalni center MIT d.o.o., Dedni Dol 2, 1294 Višnja Gora. Po prejemu blaga podjetje kupcu skladno z zakonom vrne znesek kupnine. Vračilo plačila bo izvedeno najpozneje v roku 14 od prejema vrnjenega izdelka. Podjetje vrne prejeto plačilo kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec. Edini strošek, ki pri odstopu od pogodbe bremeni kupca, je strošek vračila izdelkov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Izdelek je treba vrniti podjetju Center MIT najpozneje 14 dneh od poslanega sporočila o odstopu od nakupa.


Reklamacija – stvarna napaka

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži. Če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov), kupec vrne dostavljene izdelke in jih prodajalec brezplačno nadomesti z ustreznimi. V tem primeru prodajalec krije stroške poštnine. Prodajalec ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, če ni bila ugotovljena napaka na prodajalčevi strani. Vrnjeni izdelki morajo biti ustrezno zavarovani pred poškodbami med transportom in zapakirani morajo biti v trdo škatlo. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Obvestilo o napaki lahko kupec prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu mora prodajalec izdati potrdilo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo več kakor eno leto po izročitvi izdelka.


Uporaba osebnih podatkov

Prodajalec zbira podatke na spletni trgovini z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine. Podatke hrani izključno v primeru sklenitve kupoprodajne pogodbe in zanje velja zakonodaja o obligacijskih razmerjih.


Varovanje osebnih podatkov

Spletna trgovina www.matejzaplotnik.com se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Vaši podatki se bodo uporabljali samo za interne namene in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Prodajalec bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje ponudbe, računa) in drugo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.


Odgovornost

Prodajalec ni odgovoren za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali prodajalčeve poti oz. infrastrukture, ki jo uporablja storitev spletna trgovina (npr. izpad delovanja medomrežja).

Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu se lahko zgodi, da kupec skuša kupiti izdelek, ki je že v postopku naročila. V takem primeru, bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila, zamenjavo naročenega artikla ali izdelavo podobnega izdelka. Čeprav se prodajalec trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je treba vse fotografije jemati kot simbolične (možna so odstopanja pri odtenkih barv). Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.


Intelektualna lastnina

Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, videoposnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščitenih avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.


Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po vseh močeh se tudi trudi izpolnjevati svojo dolžnost in vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožbo lahko oddate na elektronski naslov: info@matejzaplotnik.com. Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Center MIT d.o.o. po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 8. 8. 2022.


Powered by