NAJIN OTROK, NAJINA ODLOČITEV

Spletni dogodek v živo

Odkrijte, kako lahko SAMI po ločitvi od partnerja v 30 dneh vašemu otroku zagotovite

stabilnost in predvidljivost v dveh ločenih domovih!

BREZPLAČNO predavanje za STARŠE!

6. 6. 2024 ob 19.00!

"Šla sem čez to in čuti se, da vam je še kako mar, ker vse je res tako kot govorite. Živimo tako kot ste sedaj me podučili vzporedno starševstvo."


Helena, Celje

"2 leti nisem videl svojih treh hčera. Že samo po teh 4-dnevnih delavnicah se je stanje odnosov izboljšalo iz 0 na 90. Prav imate - midva sva starša, in midva morava sprejeti prave odločitve."


Kristjan, Kranj

"Odlično. Ravno to potrebujemo starši, ki vzgajamo ločeno."


Maja, Ljubljana


Dragi starš.


Glede na to, da se nahajate na tejle spletni strani, predvidevam, da ste v situaciji, ko iščete pravo pot, s katero je močno povezana tudi dobrobit vašega otroka.


Statistika namreč dokazuje, da je približno 35 % možnosti, da ste se ali pa se boste v prihodnosti soočili s pomembno spremembo v vašem življenju.


To je ločitev od partnerja, s katerim imata SKUPNEGA otroka (ali več njih).


Sicer si sam želim, da bi vsak otrok imel starša, med katerima sta ljubezen in spoštovanje, vendar ima velikokrat življenje drugačne načrte in iskreno povedano, ne vem, kje ste trenutno na vaši poti.


Morebiti šele razmišljate o tem, da bi prekinili partnersko zvezo.


Lahko da sta z bivšim partnerjem že šla vsak svojo pot.


Morda pa ste se ločili že pred več meseci, vendar ugotavljate, da je razmišljanje o tem, kako bo otrok varno in brezskrbno prehajal med dvema ločenima domovoma, zelo kompleksna zadeva.


Sem pa skoraj prepričan, da ima vsak starš podobne skrbi:


»Kako urediti življenje otroka v dveh domovih, da bo zanj čim manj stresno in da bodo dogovori dolgoročno resnično sledili potrebam vašega otroka?«

Dejstvo je, da so to zelo zahtevne stvari in kompleksni življenjski projekti.


Zelo zgovoren je podatek, da je v vzgojnih zavodih in stanovanjskih skupinah po Sloveniji, v povprečju med 70 in 80 % otrok iz družin z ločenima staršema.


Ta podatek pove, da se leta po ločitvi zelo veliko otrok sooča s tako velikimi čustvenimi in vedenjskimi težavami, da jim starši niso več kos.


Zato je izjemno pomembno, da je vsak starš dobro izobražen ter PRIPRAVLJEN, ko pride do tega obdobja prehoda v bivanje družine v dveh domovih.


Z dobro pripravo in vašo izobraženostjo se boste lahko izognil eni največjih tegob za otroka, in tudi oba starša…


To je, da o usodi vašega otroka, odločajo državni organi. Pa naj bo to socialni delavec, sodnik, sodni izvedenec …


Čeprav imajo ti ljudje dobre namene, pa je dejstvo, da vašega otroka NE POZNAJO oz. ga bodo morda videli le nekajkrat in na podlagi tega bodo sprejeli odločitev o nadaljnji usodi vašega potomca.


Moja želja je, da ima vsak starš znanje ter moč za pripravo učinkovitega načrta za prihodnost svojega otroka, kjer ima otrok dobre pogoje ter obdrži dobre odnose z obema staršema. S tem se lahko prepreči marsikatere dolge in naporne sodne procese.


Mogoče v tem trenutku še ne veste, kako lahko to storite, toda naj vas opogumim, da za to obstaja popolnoma učinkovit ter preverjen sistem, ki temelji na mojih več kot 15 letnih izkušnjah dela kot socialni pedagog in kot svetovalec za ločitve.

V tem času sem spoznal tudi, kaj DELUJE in kaj morajo starši tekom ločitvenega postopka storiti, da bo njihov otroka enako brezskrbno lahko odraščal v dveh domovih, kot otroci ne-ločenih staršev.


In da bo otrok lahko imel enako "malo" prilagoditvenih težav, kot vrstniki.

Vsa ta moja spoznanja in ugotovitve pa sem združil v neko celoto oz. sistem, ki je jasen, pregleden in ENOSTAVEN.

Ta podroben sistem 6 korakov vam bom natančneje predstavil na brezplačnem dogodku Najin otrok, najina odločitev.


Pa da vas ne pustim predolgo čakati na ključne informacije, naj vam v nekaj besedah predstavim, kaj točno sistem 6-ih korakov je?

 • Najprej morate starši ozavestiti, kaj je najboljše za otroka.
 • Potem morate starši občutiti, kaj se dogaja znotraj vas, z vašimi čustvi.
 • Nato morate starši ovrednotiti komunikacijo z bivšim partnerjem, da boste kasneje znali načrt prilagoditi komunikaciji med vama, staršema.
 • Šele potem je čas, da osnujete podrobnosti načrta, ki bo otroku zagotavljal miren in varen prehod med domovoma njemu najpomembnejših oseb.
 • Ko je pripravljen osnutek, pa je čas, da starši ocenite, ali je vaš osnutek izvedljiv v praksi.
 • Na koncu je potrebno vložiti energijo v to, da bo vaš kvaliteten načrt v čim večji meri del končnega načrta starševske skrbi, ki ga bo potrdilo tudi sodišče. Da torej obvladujete dogajanje na sodišču.


Edino na ta način boste starši lahko pripravili načrt, ki bo resnično zadovoljeval potrebe vašega otroka.


Torej, če se želite pripraviti ter pridobiti informacije, ki vas bodo postavile v položaj, kjer imate zadeve pod nadzorom, vas vabim, da se mi pridružite na brezplačnem dogodku s klikom na povezavo spodaj…

Nekoliko podrobneje je sistem šestih korakov predstavljen tudi v knjigi z naslovom Starševstvo po ločitvi. Pa da ne bom preveč opisoval te knjige, sta nekaj besed o njej napisala Melita Kuhar in Marko Juhant.


Melita Kuhar, avtorica 5-ih knjig o starševstvu in komunikaciji:


Knjiga je odličen smerokaz glede pomembnosti ohranjanja spoštljive komunikacije in dovolj dobrega starševskega odnosa po razhodu partnerjev s tem, da starše pripravi na odgovorno in razumsko pripravo otrok na dva domova. Otrok ima rad oba starša in potrebuje primeren varen okvir, da preboli razpad enovite družinske celice in se prilagodi prehajanju med obema domovoma.

Dragi starši, vaša partnerska pot se je končala, toda bodite ljubeči in spoštljivi starši svojim otrokom tudi tako, da med seboj odgovorno komunicirate in se dogovarjate v dobro otrok. Pri tem vam bo ta knjiga kazala pot.

Marko Juhant, avtor 15-ih knjig o starševstvu:

Knjiga je stresni priročnik najvišje stopnje in pomaga v najtežjih družinskih obdobjih. Meni pomeni med drugim to, kako praktično prikaže, kako nekaj, kar je dobro za starša, ni v korist ali za dobro otroka! Kolikokrat se starši in drugi udeleženci v postopku sklicujejo na dobro otroka, v resnici pa le hočejo dokazati svoj prav. Knjiga je odlično branje tudi za starše, ki se nikoli ne bodo ne ločevali ne ločili! Ker je poudarek na odnosih do otrok in odnosih med staršema – da bodo kot družina ali kot starši in otroci drug drugemu dajali in ne le jemali – kar omogoča rast in napredek za vse.

Razumem, da v tem trenutku morda niste pripravljeni zaupati neznancu na spletu, ki vam obljublja načrt, ki bo poskrbel za dobrobit vašega otroka. Zato dovolite, da se vam predstavim…Sem Matej Zaplotnik, socialni pedagog ter avtor knjige Starševstvo po ločitvi. Naj z vami podelim morda nekaj zanimivosti o meni:

 • Leta 2008 sem doštudiral socialno pedagogiko na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani.
 • V preteklih 14 letih sem v stanovanjski skupini dolgotrajno delal že z več kot 40 otroci z ločenimi starši in njihovimi družinami;
 • Kot svetovalec za starše v ločitvenem postopku sem pomagal preko 170 družinam v razveznem postopku;
 • Spisal sem 56 strokovnih mnenj oz. kritik sodno izvedenskih mnenj za starše v ločitvenem postopku;
 • V nadgrajevanje svojega znanje ter razvoja na področju ločitve staršev sem investiral več kot 40.000 €;
 • V delo na področju ločitve staršev sem vložil že preko 15.000 ur mojega dela;
 • Kot zanimivost – mapa v mojem računalniku, kjer se skriva celoten moj opus dela in aktivnosti na področju ločitve staršev, na današnji dan vsebuje že skoraj neverjetnih 764 map in 3.877 dokumentov!


Vse to delo je vedno imelo le en cilj – da učinkovito pomagam družinam v razveznem postopku - da njihov otrok ne bo zaradi ločitve staršev po nepotrebnem trpel - da se torej ne bo otrok leta po ločitvi soočal s tako hudimi čustvenimi in vedenjskimi težavami, da jim starši ne boste več kos.Leti 2021 in 2022 sem v celoti posvetil »gradnji« sistema, ki je pregleden in ki staršem pomaga pri snovanju načrta, kako bosta starša v dveh ločenih domovih skrbela za skupnega otroka.


V tem trenutku vaju starša morda ne povezuje več medsebojna LJUBEZEN. Povezuje pa vaju LJUBEZEN DO SKUPNEGA OTROKA.

Če želite torej spoznati način, kako starši lahko učinkovito pripravite načrt za prihodnost vaše družine in o čem morate razmišljati v teh 6 stopnjah, potem vabljeni na BREZPLAČEN spletni dogodek z naslovom Najin otrok, najina odločitev.

Razumem pa, da se lahko odločite, da mi ne zaupate ter nadaljujete po tradicionalni poti. Toda naj vam še predstavim najbolj pogost scenarij, ki sem ga že ničkolikokrat videl.V kolikor predate moč odločanja o usodi vaše družine v roke nekomu, ki vaše družine sploh še ne pozna, se lahko zgodi sledeče:

 • Zapadete lahko v dolgotrajne sodne postopke, ko ste prisiljeni »čakati« tujce, da bodo naredili ključne korake in odločali o usodi vaše družine;
 • Ločitev od partnerja bodo usmerjala vaša močna čustva, ki bodo škodljivo vplivala na vaše odločitve.
 • Imeli boste ogromne stroške z odvetniki, sodnimi izvedenci in drugimi strokovnjaki;
 • Otrok bo živel v negotovosti in konfliktu med vama, kar povečuje možnost, da bodo njegove čustvene stiske sčasoma prerastle njegove zmožnosti uspešnega spopadanja z njimi.

Prepričan sem, da to ni pot, ki si jo želite zase in za svojega otroka. Zato sem ustvaril ta BREZPLČANI dogodek, kjer vam predstavim načrt, ki je v preteklosti že pomagal tako staršem, kot tudi otrokom.

Na delavnici boste izvedeli, kako:

 • Lahko sami pripravite načrt za prihodnost vaše družine.
 • Se izognete velikim odvetniškim stroškom.
 • Družini lahko relativno hitro zagotovite stabilnost in predvidljivost.
 • Lahko otroka razbremenite, da bo mirno in neobremenjeno prehajal med domovoma obeh staršev.

Vabljeni torej na brezplačni spletni dogodek, kjer vam razkrijem podrobnosti sistema, ki sem ga pripravil za vas – starše.


Se že veselim skupnega srečanja!


Matej Zaplotnik, avtor knjige Starševstvo o ločitvi

Pogosta vprašanja glede dogodka ...

V: Ali se bom na spletnem dogodku naučil/a kaj uporabnega?

O: Pripravite pisalo in zvezek oz. liste, kamor si lahko zapišete pomembne in uporabne stvari. Po spletnem dogodku boste pripravljeni, da vsebino, s katero se boste spoznali, nemudoma implementirate v vaš načrt starševske skrbi.


V: Koliko časa traja dogodek?

O: Dogodek bo potekal 4 večere po 60 - 90 minut.


V: Ali bo po dogodku na voljo posnetek?

O: Po vsakem srečanju bo na voljo tudi posnetek za vse tiste, ki boste zamudili dogodek v živo.